HEINENOORD - OUDE MAAS: 2 – 1. RUST: 1 – 1.

ARIF IRILMAZBILEK SCHIET HEINENOORD NAAR OVERWINNING.
In aanwezigheid van zijn beide zoons Peter en Rob en kleinzoon Luc, is voor de wedstrijd Heinenoord- Oude Maas, EEN minuut stilte gehouden voor de dinsdag j.l. overleden ere-voorzitter Jan Louter.
Coach Ralph Kalkman kon deze middag niet beschikken over de nog steeds geblesseerde Richie Basoski, Martijn Terlouw en Ramon Salas.
Beide teams kwamen fel uit de startblokken, wat meteen een mogelijkheid opleverde voor Arif Irilmazbilek die door Andrew van Tiggelen werd bediend en waarbij doelman Jeroen Kloosterman de nodige moeite had en de bal in de rebound door Marvin Strik net werd naast geschoten.
Een lange rush op rechts van Collin Goudt werd door Andy Bouterse op tijd onderschept
zodat dit gevaar was geweken.
De enorm actieve Mitch Fransen probeerde een schot van afstand, wat hij deze middag diverse keren zou doen , maar vond nog niet de juiste richting.
Toch kwam Heinenoord in de 22e minuut op voorsprong toen Andrew van Tiggelen uit een voorzet op maat van Mitch Fransen raak mikte en dat betekende 1-0.

Kort daarna kreeg Arif Irilmazbilek DE kans om de voorsprong te verdubbelen door alleen op de uitgekomen doelman Jeroen Kloosterman af te gaan, echter zijn lob ging naast en over.
Toen de gevaarlijke Jeffrey van Veen op doelman Nick Vervoort af stormde was de ingreep van Leon Steketee voldoende en op tijd om dit gevaar te bezweren.
Ook de listig genomen vrije trap van Diego Watson ging langs iedereen en kwam in de veilige handen van Nick Vervoort.
Het antwoord kwam van Mitch Fransen die meteen uit de draai en poging waagde, echter de Poortugaalse sluitpost stond op de juiste plaats om dit gevaar te keren.
Zo golfde het spel heen en weer en genoot het publiek van een spannende wedstrijd.
In de 38e minuut werd de spanning opgevoerd toen Elvis Versluis uithaalde en in de uiterste rechterhoek Nick Vervoort passeerde en dat betekende 1-1.
Oude Maas werd in deze fase van de wedstrijd sterker en kreeg de mogelijkheid om met voorsprong de rust in te gaan, toen de gevaarlijke Elvis Versluis onderuit werd gehaald en de bezoekers een vrije trap kregen te nemen net buiten de zestien.
Het slachtoffer deed dat zelf en schoot tot grote opluchting centimeters naast.
Het tweede bedrijf begon met ongewijzigde teams, waarbij Wilson van Klooster meteen een schot in gedachte had uit een voorzet van Jeffrey van Veen, maar uitstekend werd geblokt door de rots in de branding Nick Jonkman.

Meteen daarop volgde de hoekschop van Leon Steketee, die door Andrew van Tiggelen rakelings langs de paal werd gekopt.
Naarmate de tijd verstreek werden de duels pittiger, maar fair en duidelijk werd, dat degene die als eerste scoorde als overwinnaar uit de bus zou komen.
De doorgetikte bal van Arif Irilmazbilek op Andy Bouterse had een beter lot verdiend en werd op het laatste moment tot corner verwerkt.
In de 68e minuut vond coach Ralph Kalkman het tijd om wissels in te brengen en deed dat door Desley de Wolf en aanvoerder Toine v.d.Berg naar de kant te halen en te vervangen door Sander de Heus en Melvin Zaalman.
Bij Oude Maas was Elvis Versluis voor de Heinenoordverdediging een ware plaaggeest en zo ook met nog een kwartier te gaan toen hij heel gevaarlijk aan de linkerkant doorkwam, echter op magnifieke wijze door Anthal v.d. Berg werd uitgeschakeld.
Het mooiste moment van de wedstrijd volgde in de 78e minuut.
Arif Irilmazbilek kwam in het bezit van de bal en haalde van 30 meter zo verschrikkelijk hard en zuiver uit, dat de verbouwereerde doelman Jeroen Kloosterman de bal alleen maar gehoord moet hebben. EEN BEAUTY !!!!! 2 – 1.
Bij de volgende aanval van Oude Maas constateerde de overigens goed leidende scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam een terugspeelbal van Nick Jonkman, die door Nick Vervoort met de handen werd opgeraapt.
Een vrije trap vlak naast en voor het doel was het gevolg.
Elvis Versluis schoot tot grote opluchting van alles en iedereen van Heinenoord in de muur en gelukkig stond de klok inmiddels op 89 minuten.
Arif Irilmazbilek kreeg nog voor zijn geweldig doelpunt een publiekswissel zodat Andrew Dias d,Ullois de 5 minuten blessuretijd mocht vol maken.
Een belangrijke overwinning en door het verlies van Kloetinge staat Heinenoord nu netjes nummer 2 op de ranglijst.
a.s.zaterdag volgt de bekerwedstrijd tegen H.B.S.S. Aanvang: 14.30 uur.
Opstelling.
Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – Nick Jonkman – Leon Steketee – Andy Bouterse -
Desley de Wolf ( 68.Sander de Heus ) – Toine v.d. Berg ( 68. Melvin Zaalman )
Marvin Strik – Andrew van Tiggelen – Arif Irilmazbilek ( 89. Andrew Dias d, Ulllois )